Evenimente

FESTIVAL INTERNATIONAL DE CAPOEIRA


EDITIA A V-A, IASI, ROMÂNIA

31 mai – 03 iunie 2012

Invitati :

Mestre Cibriba

mestre_cibriba_2

Mestre Kim 4

Mestre Kim (Fortaleza, Brazilia)

Nume: Joao de Assis Bernardino

Mestre Kim si-a inceput viata în capoeira in anul 1981, ca si discipol al lui Mestre Paulão. Au fost ani de munca si sacrificii, pe durata carora si-a cizelat nu numai performanta tehnica dar mai ales caracterul sau de om. Acest lucru la ajutat sa urce pe scara ierahica a Grupului Capoeira Brasil pâna la treapta cea mai înalta, obtinând în 2009 titlul de Mestre.

Joao Bernardino nu a devenit maestru prin forta lucrurilor ci prin vocatie si sacrificiu. Daruirea sa, calmul, cu care îsi tine cursurile cu toate categoriile de oameni, melodiile pe care le compune, talentul sau nativ, dorinta permanenta de a se perfectiona dar si de a împartasi celor din jur din experienta si întelepciunea sa îl transforma într-o personalitate veritabila a lumii capoeirei. Este invitat în cele mai diverse colturi ale lumii pentru a sustine stagii de capoeira, workshop-uri de muzica si seminarii de cultura si filosofie a capoeirei. Este o personalitate holistica dar în acelasi timp umila si altruista. Toata energia si crezul sau sunt îndreptate spre construirea unei societati mai tolerante, în care toti oamenii sa aiba sanse egale la fericire.

 

adrian2Profesor Adrian

Adrian IONUT (cunoscut printre practicantii de capoeira sub prenumele de Jacaré) a înfiitiat Grupul Capoeira Alto Astral România în 2007. Originar din Satu Mare, a locuit o perioada în Portugalia unde a practicat capoeira sub îndrumarea maestrului Marco Antonio. Adrian a început sa predea capoeira în România mai întâi în orasul natal, apoi a hotarât sa deschida o scoala si la Cluj (lucru care s-a si întâmplat în luna noiembrie a anului 2008). Ulterior a fost chemat si la Oradea, pentru a face un grup si acolo. De-a lungul timpului si-a demonstrat abilitatile de bun organizator, fiind în acelasi timp un om deosebit înclinat asupra problemelor comunitatii, implicându-se în diverse proiecte sociale. Este un bun pedagog si un model de urmat.

 

 

 

 

 

 

DyM

Monitor Camarao

Iulian Dumitru, lect. dr. la Univ. “Al.I.Cuza” Iasi, Facultatea de Educatie Fizica si Sport. Absolvent al FEFS (2000), master “Management si marketing în sport” (2002), doctorat in marketing – specializare marketing, PR&comunicare si publicitate în sport (2009).

A început practicarea sportului de performanta la vârsta de 8 ani. 1989-prezent a activat succesiv în calitate de practicant, instructor, antrenor, manager în domeniul artelor martiale si al fitness-ului.

În perioada 1996-2005 am fost instructor de aerobic si apoi consilier sportiv la câteva centre de fitness din Iasi. În prezent lucreaza în cadrul FEFS Iasi unde preda discipline practice si teoretice (gimnastica, aerobic&fitness, capoeira, Fundamentele marketingului sportiv, Tehnici promotionale în sport, Managementul evenimentelor sportive).

Este antrenor-coordonator al unuia dintre cel mai mari si mai vechi cluburi de capoeira din tara. Pâna în prezent a organizat 5 festivaluri internationale si 7 workshop-uri nationale de capoeira. Practica capoeira de 10 ani si coordoneaza de 5 ani, sub supravegherea directa al Maestrului Cibriba, activitatea Grupului Capoeira Brasil Iasi România.

Îsi împarte timpul între familie, prieteni, universitate si capoeira. Si-a dedicat viata sportului în general si capoeirei în particular. Motivatia care îi animeaza aceasta alegere este sustinuta de credinta ca sportul si capoeira sunt purtatoare a unor valori morale puternice. Mesajul lor initieaza practicantul în canoanele onoarei, ale eticii, ale adevarului si demnitatii umane, îi cultiva comportamente altruiste si de generozitate, îi dezvolta sensibilitatea afectiva si estetica, îi ofera un ansamblu de norme de conduita morala corespunzatoare tipului de societate în care traieste si se dezvolta, îi induce ansamblul conceptiilor si convingerilor privind normele de comportare fata de partenerul sportiv si fata de cei de lânga el, fata de familie, de prieteni, de ceilalti membri ai societatii.

 

PROGRAMUL FESTIVALULUI :

Nota :

– Antrenamentele in timpul festivalului se vor desfasura in Sala Polivalenta, Iasi.

– ceremonia de Batizado & Troca de cordas va avea loc la Ateneul din Tatarasi.

– Petrecere braziliana pentru copii:

MANUKY – Clubul copiilor (Iasi, Str. Mitropolit Varlaam nr 52)

program_festival2012

 

 

31 martie 2012

Cateva imagini de la Ziua Pamantului

Video Ziua Pamantului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.